Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!

NorEzo Főz – vagy olyasmi…

Nem tudok főzni, csak próbálkozom. De az elég jól megy…


jan/12

15

Vanília krémes kosárka

Nagyi féle örökség a tészta, a kRÉM viszont saját :-)

Ebben a receptben az a fantasztikus, hogy az alapkosárkán kívül úgy variálsz a töltelékkel, ahogy kedved leled…

Kosár

40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
kevés tejföl (amennyit a tészta felvesz)
csipetnyi só

A lisztet, sót, sütőport, vaníliás cukrot és a porcukrot elkeverjük, majd a margarint hozzámorzsáljuk, és a tojássárgával, tejföllel összedolgozzuk. (tejföl: 1-3 evőkanál, amennyit a tészta kíván)
15-20 percet nyugiban hagyjuk, majd kb. 2 dkg-os darabokból a kosárka formákba nyomkodjuk. (kosár méretétől is függ…)
A kosárkákat üresen sütjük, léghőkeveréssel, 160 fokon, kb. 20 percig, – tűpróbáig.

Krém

25 dkg margarin
70 dkg porcukor
1 dl tej (vagy tejszín)
2 teáskanál vaníliaaroma

Robotgéppel a vajat habosra kevered, majd fakanállal keverd hozzá a porcukrot (vagy kakaóport, stb), majd adagold hozzá a tejet. Spórolásként tejet, isteni végeredményként tejszínt javaslok.

Kihűlt kosárkák – megtöltés – EVÉS!

Vanília krémes kosárka

Vanília krémes kosárka




RSS Feed

Még nem érkezett hozzászólás.

Szólj hozzá!

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

<< Vegyes zöldség krémleves

Hamis marcipán recept >>